De kracht van goede slaap (online programma)

Welk rapportcijfer geef jij jouw slaap? Neem je genoegen met een mager zesje of denk je dat het beter kan? Als jij wilt profiteren van de kracht van goede slaap, volg je het meerweekse programma en haal je voortaan het beste uit je nachtrust!

In dit laagdrempelige online programma leer je hoe je lichaam werkt, hoe het reageert op jouw handelen en hoe belangrijk slaap voor je is. Natuurlijk leer je ook wat je moet doen – en soms laten – om de rest van je leven iedere dag uitgerust wakker te worden.

Aan bod komen onderwerpen als: voeding, beweging, slaaphouding en -omgeving, hormonen en slaaprituelen.

De slaapacademie is voor iedereen die beter wil slapen. Of je nu gaat voor een zes, een zeven, een acht, een negen of een tien: iedere verhoging van jouw rapportcijfer heeft een positieve invloed op jouw dagelijks leven.

Bianca Libosan

‘Slecht slapen was voor mij een gegeven, maar door het programma De Kracht van Goede Slaap heb ik ontzettend veel geleerd over patronen, ritme, eetgewoonten, temperatuur op je slaapkamer, do’s and dont’s en ga maar zo door. Slapen is zoveel meer dan je hoofd op het kussen leggen. Ik ben wijzer geworden en blijf oefenen om een goede slaper te worden. Frans, bedankt en veel succes!’

Wat is het nut van slapen?

Je lichaam is een machine die continu aanstaat. Denk aan je ademhaling, hartslag en ontelbare andere processen. Al deze acties worden aangestuurd vanuit je hersenen. Niet gek dus dat die regelmatig moeten bijtanken.

Slapen = bijtanken en herstellen, zodat je weer energiek verder kunt.
Goed slapen levert je veel op:

  • Je kunt je concentreren en onthoudt dingen moeiteloos;
  • Je hebt plezier in je werk en andere bezigheden;
  • Je hebt energie om te bewegen en om gezonde keuzes op het gebied van voeding te maken;
  • Je valt makkelijker af;
  • Je voorkomt ziektes;
  • Je voelt je ontspannen en energiek.

Programma Slaapacademie

✔ Intake: we bespreken wat je verwachtingen zijn en welk cijfer jij je slaap momenteel geeft. Ik neem het programma met je door en ik geef je een realistische prognose van de verbetering die je in jouw situatie kunt verwachten.
✔ Tijdens de slaapacademie kijk je iedere werkdag een nieuw filmpje (5 – 15 min). Je krijgt op een eenvoudige en enthousiaste manier uitleg over het belang van slaap en hoe jij daar zelf positieve invloed op kunt uitoefenen.
✔ Ik leg je uit wat er dagelijks in je lichaam gebeurt en welke invloed jij zelf hebt op je slaapritme. Ik je geef motiverende en praktische opdrachten, zodat je zelf voelt wat het effect is.
✔ Je houdt je eigen slaapdagboek bij waarin je noteert hoe laat je naar bed gaat en hoe laat je opstaat. Ook geef je drie keer per dag een cijfer over je energielevel, houd je bij wat je eet en drinkt en hoeveel je beweegt op een dag.
✔ Bonus: ik daag je uit met een challenge die je meer slaap, meer energie, minder stress en een betere vetverbranding oplevert. Waarschuwing: deze challenge is alleen voor de echte doorzetters!
✔ Check-out: na afloop van het programma bespreken we jouw slaapdagboek. We bekijken de verschillen tussen toen (het cijfer dat je gaf bij de intake) en nu. We bespreken hoe het gegaan is én hoe je de komende tijd vasthoudt aan je nieuwe slaapritme. Doordat je nog 6 maanden toegang houdt tot de slaapacademie heb je alle tijd om wat je geleerd hebt in je eigen tempo te integreren in je dagelijkse routine.
Goed om te weten: gedurende jouw deelname aan het programma heb je altijd de mogelijkheid om contact met mij op te nemen. Iedere week beantwoord ik jouw vragen in een persoonlijk filmpje dat ik je via Whatsapp toestuur.

.

Maak je keuze

Omdat niet iedereen dezelfde behoeftes heeft, kun je binnen de slaapacademie kiezen voor drie verschillende programma’s.

Lekker Slapen (op basis van data)

Dit programma gaat een stapje verder. Je start met een hartslagvariabiliteitmeting (HRV meting), zodat je weet waar je nu staat. Je ontdekt en monitort hoe jij lekker slaapt, zodat je overdag genoeg energie hebt. Regelmatige metingen geven inzicht in de progressie die je maakt. Na afloop kun jij je slaap blijvend monitoren.

Lekker Slapen
+ HRV apparatuur
+ HRV nulmeting
+ Voortgang en evaluatie

€ 597,-

Volgt Q4 2021

Lekker Slapen: fit & gezond leven

Dit programma omvat alle belangrijke aspecten voor een fit en gezond leven: slapen, eten en bewegen. Je start met een HRV meting, zodat je weet waar je nu staat. Je ontdekt en monitort hoe jij lekker slaapt, zodat je overdag genoeg energie hebt. Regelmatige metingen geven inzicht in de progressie die je maakt. Na afloop kun jij je slaap blijvend monitoren. Daarnaast leer je gezonde keuzes te maken met betrekking tot voeding en beweging.

Lekker Slapen (op basis van data)
+ Hulp bij gezond eten (filmpjes)
+ Praktische voedings- en bewegingstips
+ Bewegingsschema op maat

€ 747,-

Volgt Q4 2021

Wat anderen zeggen

Mijn vrouw en ik hebben een programma gevolgd bij slaap- en voedingsexpert Frans Pothoven. Mijn sceptisch houding bij aanvang sloeg al snel om naar enthousiasme. Ik kreeg een goed en uitgerust gevoel en ontwikkelde een gezondere levensstijl. Frans’ inspirerende filmpjes, persoonlijke advies, aandacht en sturing maken het een ware challenge om door te zetten en het programma succesvol te volgen. De laatste week was aanmoediging niet meer nodig. Je wilt vanzelf verder omdat je je zo goed voelt. Van harte aan te raden en succes verzekerd voor die mensen die dit werkelijk een kans geven!’ – Jan-Willem van der Veen

Ik heb meegedaan met het slaap-coachingsprogramma van Frans. Op een super enthousiaste en persoonlijke manier neemt Frans je mee in je dagelijkse uitdagingen. Je ontvangt goede tips die je direct kan toepassen in je dagelijks leven. Doordat alles stapsgewijs aan je wordt uitgelegd, is het heel makkelijk om van de tips een gewoonte te maken. Ik heb nu al grote stappen gemaakt en mijn slaappatroon is zeer positief veranderd. Wil je beter slapen? Neem contact op met Frans!’ – Sharon van Klaveren

Contact

Vragen? Wij beantwoorden ze graag! Voor vragen kun je het beste mailen naar support@schoolofsleeping.nl of vul het onderstaande formulier in. Wij streven ernaar om iedereen zo snel mogelijk te beantwoorden.